Frequently Asked questions

Waarom deze actie?

De coronacrisis treft ons allemaal en zet ons voor grote uitdagingen. We kunnen deze onzekere tijden alleen doorkomen als we elkaar helpen. Daarom slaan Lakefields, Shopware, Mollie en Hipex de handen ineen om degenen die economisch het hardst getroffen worden, namelijk kleine en middelgrote lokale bedrijven, een handje te helpen! Door deze gigantische actie en de mogelijkheid tot kosteloos opzeggen na die 6 maanden, hopen wij bedrijven en ondernemers te stimuleren om in ieder geval het komende half jaar door te zetten. We bieden iedereen die een klantvriendelijke webshop wil, of die wil overstappen vanaf onder anderen Magento, de kans om dit te doen. Wij hebben de kennis, tools en nu ook in samenwerking deze actie, om dat mogelijk te maken!

shopware, hippex, mollie, lakefields, wie doet wat?

Shopware
Het Duitse Shopware is een e-commerce platform. Shopware heeft flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel staan, wat betekent dat je je webshop makkelijk en volledig naar jouw wens kunt inrichten. 

Hipex:
Hipex is een Nederlandse hostingpartij gericht op hosting van Shopware en Magento webshops. Het krachtige netwerk van Hipex brengt de snelheid van je webshop naar ongekende hoogtes. 

Mollie:
Mollie is een Nederlandse payment provider die bekend staat om zijn innovatieve producten. Mollie’s slimmere, goedkopere en flexibelere manier van betalen biedt een uitkomst voor e-commerce.

Lakefields:
Wij hebben 10 jaar lang e-commerce ervaring. We hebben marketeers, growth hackers, front-endback-end developers in één huis. Zij bouwen letterlijk aan voor- en achterkant van jouw website. 

Wat gebeurt er na de 6 maanden korting?

Na 6 maanden heb je een aantal opties. Je kan alles kosteloos stoppen. Deze garantie geven wij. We snappen dat niemand weet hoe zijn of haar bedrijf er over 6 maanden bij staat, vandaar dat kosteloos annuleren en stoppen is toegevoegd aan deze actie!

optie 1: kosteloos annuleren en stoppen

Er vanuit gaande dat je bedrijf goed loopt, heb je nog 2 opties.

optie 2: Doorgaan op deze Professional Edition Shopware.

  • Je betaalt dan in totaal nog de overige 1295 euro voor Shopware (dit kan ook maandelijks in termijnen); 
  • maandelijkse hosting kosten zijn afhankelijk van server capaciteit (100 - 200 euro);
  • de transactiekosten per order bij Mollie (dit ligt tussen de 0,25 - 0,29 euro);
  • maandelijks 200 euro aan support en onderhoud via Lakefields en implementatie-uren.

    Het totaal aantal implementatie uren is afhankelijk van wat jij zelf met je webshop wil. Wil je opschalen en heb je hulp nodig? Dan kunnen wij dat bieden. 

    optie 3:
    Je stapt van de professional edition shopware terug naar de gratis community edition. Houd er rekening mee dat je met deze optie wel functionaliteiten verliest. Wil je meer informatie over wat er gebeurt na 6 maanden? Neem contact op met ons, dan leggen we het telefonisch verder uit!

Wat betekent gratis transacties tot 5000 euro?

De eerste 5000 euro omzet die je maakt, zijn vrij van transactiekosten. Normaliter betaal je als webshop gebruiker, per transactie (door jouw klant) een X bedrag aan transactiekosten. Mollie biedt gratis transacties tot aan een totaal van 5000 euro omzet.

Voorbeeld:
indien je 5000 keer een product van 1 euro verkoopt, dan heb je dus 5000 transacties (a 5000 euro omzet), daar betaal je géén transactie kosten over aan Mollie. Verkoop je producten van 2 euro? Dan kan je 2500 keer dat product verkopen (2 euro x 2500 verkoop = 5000 euro omzet). Hierover betaal je géén transactiekosten. 

Wat krijg ik voor 6 maanden gratis shopware?

Voor 6 maanden gratis shopware krijg je de 'professional edition'. Dit is normaliter de betaalde versie van shopware, maar bieden wij nu gratis aan voor 6 maanden. Om een goed beeld te krijgen, is het handig om naar het volgende filmpje te kijken. Wil je meer lezen? Bekijk deze pagina.
Wat zijn 100 uur implementatie uren?

Implementatie uren zijn compleet afhankelijk van wat jij met je webshop wil. Je kan het zien als het bouwen en inrichten van een huis. Met de aanschaf van Shopware heb je het fundament van je huis: elektriciteit, riolering, een mooi afgewerkte woonkamer en de mogelijkheid om vooraf gekozen spullen erin te plaatsen op jou manier. Met de implementatie uren kan je gaan verven, laminaat op maat maken, eigen kasten bouwen of technische problemen oplossen. In deze actie krijg jij 10% korting op elk implementatie uur dat jij nodig hebt van Lakefields. Dit geldt tot aan 100 uur. Normaal is 1 implementatie uur 95 euro, in deze actie kost 1 implementatie uur 85 euro. Na 100 implementatie-uren gaat het normale tarief van start. 

kan ik kosteloos stoppen?

Ja. Je kan kosteloos stoppen na 6 maanden. Waarom? Omdat wij een actie aanbieden die voor de komende onzekere 6 maanden geldt. Daarna is hopelijk weer wat zekerheid terug in ieders bedrijf en kan je zelf kiezen of je door wil gaan met Shopware.

zit er een addertje onder het gras?

Nee, er zit geen addertje onder het gras. Deze actie is op touw gezet omdat we deze onzekere tijden alleen door kunnen komen als we elkaar helpen. Wij helpen nu met een actie van 6 maanden. Daarna wil en kan jij hopelijk doorgaan en gaat het normale tarief weer van start. Kan je niet doorgaan? Geen probleem, dan kan je kosteloos opzeggen en stoppen.