Voor wie is vue storefront?

WAT IS EEN PWA?

Een Progressive Web App of PWA is een app die je opent via je browser. Het is een website, maar deze heeft de kenmerken en functionaliteiten van een app. De gebruiker hiervan ervaart dus de PWA als een native app. Deze PWA is direct te downloaden en te installeren als een native app op mobiele devices. Hierbij ziet de gebruiker de shop of site als pictogram tussen de normale apps. Als deze geladen wordt komt de gebruiker direct weer in de volledige shop. De app heeft ook geen updates nodig omdat hij direct verbonden is met het web. De PWA is net als een native app ook offline te gebruiken.

Wanneer gebruik ik Vue Storefront?

Het gebruik van een Progressive Web App zoals Vue Storefront kan voor iedere ondernemer die online actief is aantrekkelijk zijn. De gebruiker bezoekt de webshop met de webbrowser en komt direct in een omgeving die lijkt op een native app. De gebruiker kan deze app direct downloaden, maar hoeft dit niet te doen. Een groot voordeel van een PWA is dat het offline te gebruiken is, waardoor de gebruiker deze altijd kan gebruiken. De gebruiker hoeft niks te downloaden waardoor de app altijd up to date is. Het beheer van de PWA is ook gemakkelijk. De beheerder hoeft nu niet een website en twee app versies bij te houden. Alles kan in hetzelfde platform bijgehouden worden, wat weer tijd en moeite bespaart.

Wanneer wel?

Vue Storefront is dus een ideale oplossing als je je klant een optimale mobiele ervaring wilt geven. Door het gebruik van een PWA hoef je ook geen native app meer te maken voor IOS en Android, wat weer in de kosten scheelt.
Als je gebruikers wilt bereiken met pushmeldingen dan is het ook een goede optie voor je. 

Wanneer niet? 

Voor

Er zijn ook situaties waarbij het gebruik van een PWA niet de beste optie is. Wil alleen snellere laadtijden? Dan kan een PWA overbodig zijn. Snellere laadtijden zijn ook te krijgen door een responsive website of een normale web app.
Een PWA is ook niet te vinden in de App stores, dus als je hier in gevonden wilt worden is het niet de juiste optie voor je. 

Vragen? Koffie?