VOORDELEN VAN VUE STOREFRONT

WAT IS EEN PWA?

Een Progressive Web App of PWA is een app die je opent via je browser. Het is een website, maar deze heeft de kenmerken en functionaliteiten van een app. De gebruiker hiervan ervaart dus de PWA als een native app. Deze PWA is direct te downloaden en te installeren als een native app op mobiele devices. Hierbij ziet de gebruiker de shop of site als pictogram tussen de normale apps. Als deze geladen wordt komt de gebruiker direct weer in de volledige shop. De app heeft ook geen updates nodig omdat hij direct verbonden is met het web. De PWA is net als een native app ook offline te gebruiken.

De voordelen van Vue Storefront

PWA’s zijn razendsnel

De PWA’s worden ontzettend snel geladen en blijven ook snel. De klant ervaart hierdoor de webshop alsof het een native app is. 

Offline beschikbaar

Nadat een klant de webpagina heeft geladen, kan deze gebruiker de app ook offline gebruiken. Ook bij een slechte verbinding kan de klant door de webshop navigeren en offline shoppen. 

Front-end en Back-end zijn onafhankelijk

Bij een PWA is het mogelijk om het front-end en het back-end los te koppelen van elkaar. Dit geeft de mogelijkheid tot flexibiliteit. Omdat het front en back-end los van elkaar staan, kunnen deze los van elkaar ontwikkeld worden. Dit geeft developers veel meer vrijheid in het bouwen van een mooie shop en het koppelen van verschillende andere kanalen. 

Direct een super veilige app op basis van de native browser

Vue Storefront is ontwikkeld met HTTPS en heeft een SSL-gecodeerde verbinding. Hierdoor is de webshop een veilige omgeving voor de gebruiker om de content weer te geven en hier door te navigeren. 

Makkelijk te koppelen aan Shopware en Magento

Vue Storefront is geoptimaliseerd voor zowel Shopware als Magento 2. Hierdoor is het gemakkelijk om het te koppelen aan je bestaande webshop. Geef klanten een unieke en naadloze shopervaring met Vue Storefront.

App downloaden zonder App Store

De PWA is altijd en in iedere browser te downloaden naar je homescreen. Gebruikers hoeven niet meer de App Stores te openen en kunnen rechtstreeks via de browser de app installeren. Hierdoor hoef je ook niet meer aan de eisen van de App stores te voldoen.

Extra vindbaarheid

Geef jezelf een hogere vindbaarheid met het gebruik van een PWA. Zowel de app als de volledige inhoud van de PWA zijn in Google te vinden, waardoor je PWA webshop een goede vindbaarheid heeft. De inhoud van native apps wordt niet in Google geïndexeerd. 

Mobile first

Met Vue Storefront maak je een responsive webshop die zich aanpast aan ieder device. Het maakt voor de webshop dus niet uit op welke smartphone of tablet je bezoekt. Naast de mobile devices is de webshop ook geoptimaliseerd voor desktop PC gebruikers.

Conversie verhogend

Al deze voordelen zijn leuk en aardig, maar het moet ook wat opleveren. Gelukkig draagt het gebruik van Vue Storefront bij aan het aantal conversies op je webshop. Dit komt doordat de PWA een snelle en makkelijke manier biedt voor klanten om door je webshop te navigeren. 


Makkelijk te beheren

Vue Storefront en je webshop zijn te beheren met hetzelfde systeem. Hierdoor heb je geen onnodig werk aan het beheren van twee losse kanalen en is het proces gestroomlijnd. 

Ready to use

Alle standaard e-commerce functies zijn direct klaar voor gebruik, je kunt dus direct aan de slag. 

Vragen? Koffie?