De 6 voordelen van Shopware 6

shopware-6-voordelen
Door Fé Wielemaker, Lakefields 10-04-2020

Shopware 6: dit wil je weten 

Shopware 6 is het nieuwste e-commerce platform van Shopware. Gebruiksvriendelijkheid en een unieke ervaring voor de bezoeker staan centraal. Het platform is pas net officieel gelanceerd en er wordt nu al lovend over gesproken. In deze blog hebben we belangrijkste voordelen van Shopware 6 voor je op een rijtje gezet.

1) Shopware 6 is super gebruiksvriendelijk

Het altijd optimaliseren van de gebruikerservaring is een wetenschap op zich. Shopware doet er alles aan om het e-commerce platform zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor de webshop eigenaar te maken. Net als bij Shopware 5, ligt bij Shopware 6 de focus op minimale complexiteit. Zo is de back-end gemakkelijk te gebruiken en zijn handelingen te automatiseren. Verder is dit platform geschikt voor iedere bedrijfsgrootte. Shopware 6 biedt daardoor in elke fase van jouw bedrijf een passende oplossing. 

2) Unieke ervaring voor de websitebezoeker

Shopware wil dat iedere bezoeker een unieke ervaring heeft op de website. Het motto is “maak van winkelen een belevenis” en daarmee houdt Shopware rekening met de toekomst op het gebied van verkooppsychologie en marketingtrends. Denk hierbij aan persoonlijke content en het zien van gepersonaliseerde producten voor de bezoeker. Met deze aanpak steekt Shopware met kop en schouders boven het maaiveld uit ten opzichte van concurrenten. Om trouw te blijven aan het motto, ontwikkelt Shopware voortdurend de software. 


3) Shopware 6 biedt maximale flexibiliteit

Shopware 6 is ontzettend flexibel als het gaat om de mogelijkheden tot uitbreiding van het platform. Je kan alles doen met vrije tekstvelden en plug-ins. Daarbij kan dit eenvoudig worden aangepast aan jouw behoefte als webshop eigenaar. 

 

4) Shopware 6 zorgt voor minder complexiteit

De back- end van Shopware 6 is overzichtelijk. Net als bij de eerdere Shopware 5 wordt gebruik gemaakt van het drag & drop systeem. Zo wordt het voor iedere gebruiker gemakkelijk om een shop naar eigen wens in te beheren. 

 

5) Shopware 6 heeft één technologie

Shopware 6 heeft een totaal nieuwe technische basis. Op deze manier is het platform moeiteloos met andere systemen zoals een CRM systeem, maar ook aan mobiele apps en sociale shopping platformen als Instagram en Facebook te verbinden. Hierdoor heb je de mogelijkheid om eenvoudig via andere verkoopkanalen jouw producten/diensten van de website aan te bieden. 

 

6) Eenvoudig professioneel website design

Shopware heeft een strak design. Bij Shopware 6 hoef je geen developer te zijn om prachtige content op je website te zetten. Hier krijg je de mogelijkheid om content snel en gemakkelijk zelf te plaatsen. Verder weet Shopware automatisch hoe hij zich met herschikken bij het gebruik van een andere device. Jouw webshop ziet er dus altijd goed uit ongeacht of er een tablet of mobiel wordt gebruikt.