Voordelen van Magento 2

Ten opzichte van Magento 1 biedt Magento 2 veel voordelen. De grootste voordelen zitten vooral in de nieuwe technische opbouw waardoor Magento stabieler is in het gebruik en klaar is voor de toekomst. De API is vernieuwd, protoype is verleden tijd, requireJS heeft zijn intreden er is standaard ondersteuning voor PHP 7 en er kan gebruik worden gemaakt van less of sass CSS preprocessor. 

Mobile based

Het tijdperk van mobile first loopt al een tijdje. Hierdoor is het cruciaal dat je webshop ook goed te gebruiken moet zijn op mobile devices. Usability en conversie lopen hand in hand. Magento 2 zorgt er voor dat je deze kostbare conversies niet mist. De shop wordt eerst gebouwd voor mobile devices, en wordt hierna uitgebouwd voor de grotere schermen. 

Modulestructuur

De bestands structuur van Magento 2 is vernieuwd en verbeterd. Waardoor modules gemakkelijker met elkaar kunnen samenwerken. Hierbij staan alle bestanden van een module op dezelfde plek, in tegenstelling tot Magento 1. Dit maakt het aanpassen en eventueel verwijderen van modules een heel stuk gemakkelijker dan in Magento 1.

Veel extensies beschikbaar

Inmiddels is Magento 2 al een tijdje beschikbaar en zijn er inmiddels duizenden verschillende extensies. Met deze extensies kan jij je webshop extra gebruiksvriendelijk inrichten. Ook zijn er verschillende extensies die er voor zorgen dat je producten meer bereik krijgen, je webshop beter te vinden is en het makkelijker maken door je webshop te navigeren.

Verbeterde snelheid

Niemand wacht graag lang tot een website geladen is. Daarom is er bij de ontwikkeling van Magento 2 veel gedaan aan de snelheid van de pagina’s. Zo is “Varnish” standaard geïntegreerd om zo de serverbelasting te verminderen. Dit betekend dat pagina’s sneller zijn én dat er nu makkelijker gebruik gemaakt kan worden van Full Page Caching. 

Verbeterde veiligheid

Voorheen stonden alle bestanden van een website in een map die publiekelijk te benaderen was. Ook bestanden waarvan je liever niet wilt dat andere hier bij konden. Denk maar aan inloggegevens en andere privé bestanden. Het was aan de ontwikkelaars en webhost om er voor te zorgen dat alleen de juiste bestanden publiekelijk toegankelijk waren. Hier is bij de ontwikkeling van Magento 2 een oplossing ingebouwd. Nu plaats je simpelweg alle bestanden die publiekelijk toegankelijk moeten zijn in een speciale folder. Hierdoor is de veiligheid van je bestanden niet langer afhankelijk van een goede configuratie, en zullen deze makkelijker veilig te houden zijn. 

Eenvoudige CDN implementatie

Het CDN (Content Delivery Network) is een manier om bestanden zoals afbeeldingen en video’s over verschillende servers te spreiden. Dit zorgt er voor dat de bezoeker de bestanden sneller kan downloaden, omdat deze op een server staan bij hem/haar in de buurt. Daarnaast gaan hierdoor de download verzoeken via verschillende servers, waardoor de servers die zich bezighouden met het genereren van de webshop minder verzoeken krijgen. Dit zorgt voor een stabielere en snellere webshop!