Magento vs shopware

Als ondernemer wil je een e-commerce platform dat goed aansluit bij de wensen van je doelgroep, zodat zij zich makkelijk kunnen bewegen op jouw website en producten afnemen. Het maken van een goede keuze is belangrijk. Zowel Magento als Shopware zijn toonaangevende platformen voor e-commerce, maar waar zitten de verschillen? 

Magento                                              vs                               Shopware

   

Gebruiksgemak

Magento

Dit platform biedt enorm veel functionaliteiten. Door de hoeveelheid features en enorme kracht is dit platform complexer in gebruik dan Shopware. Het inzetten van Magento developers is nodig.

Shopware

Minder technische kennis? Dan zit je bij Shopware goed. Zowel het opzetten als het onderhouden van deze shop is makkelijk. Het programma is simpel in beheer.

Community

Magento

Grote community van +100.000 developers. Developers kunnen rekenen op één van de grootste de communities in de wereld, waardoor zij snel bugs kunnen oplossen.

Shopware

Een kleinere community van ongeveer +40.000 developers. Je hebt gratis support (forum en developers guide), als betaalde support. 

Functionaliteiten

Magento

Richt zich op B2C en B2B markt. Magento heeft een enorme database aan extensies en uiteraard ook veel features. 

Shopware

Sterker gericht op de B2C markt. Shopware biedt een kleinere set aan extensies dan Magento. Dit zijn genoeg features om een mooie en werkende webshop op te zetten.

Marketing tools

Magento

Voor marketing campagnes heb je bij Magento extra plugins of extensies nodig. Door de grote community liggen deze veelal klaar om makkelijk te implementeren.

Shopware

USP's van Shopware zit in storytelling en digital publishing. Marketeers kunnen makkelijker campagnes draaien vanuit Shopware o.a. door zelfgemaakte banners, eenvoudige bewerk opties en blog pagina's.

Tijdelijke actie Shopware : Minimaal 3945,- euro korting

  • Shopware biedt 6 maanden gratis Shopware Professional edition t.w.v. 1295,- euro. 
  • 6 maanden gratis hosting van Hipex t.w.v 450 euro.
  • Gratis transacties via Mollie tot een orderbedrag van €5.000 euro. 
  • Lakefields biedt 6 maanden gratis onderhouds- en update support t.w.v. 1200 euro.
  • Lakefields biedt 10% korting op Implementatie uren t.w.v. 1000 euro.

    * Geen addertjes onder het gras: na 6 maanden mag je kosteloos alles opzeggen! Wil je wel doorgaan met Shopware? Dan gelden de normale tarieven weer.  Lees hier de actievoorwaarden.


''Lakefields heeft al meer dan 10 jaar ervaring in E-commerce''

Tech & Innovation director, Randy Cillekens