MAGENTO 2 OPEN SOURCE OF COMMERCE?

MAGENTO 2 OPEN SOURCE EN COMMERCE

Er zijn twee verschillende licenties van Magento 2, namelijk de Open Source en de Commerce licentie. Hier zitten een aantal verschillen in. De Open Source licentie is de gratis versie die voor iedereen beschikbaar is. De Commerce licentie is de betaalde licentie, en in deze versie zijn er een aantal functionaliteiten die je bij de gratis versie niet krijgt: 

Magento Open source

De open source editie van Magento 2 is een gratis platform dat voor iedereen te downloaden en installeren is. Met deze versie kunnen de administrators de software configureren naar de specifieke behoeften van hun webshops. 

Ook biedt het platform de mogelijkheid om meer functies toe te voegen, door het gebruik van modules die hier speciaal voor gebouwd zijn. 
De Open Source variant mist wel een hoop functies ten opzichte van de Commerce editie. Zo is mist het een page builder waarbij je makkelijk pagina’s kan maken met een drag and drop systeem. Ook is de schaalbaarheid beperkt, wat kan leiden tot een beperking van de groei. Andere zaken die bij de Open Source ontbreken:

Magento Business Intelligence

Er is geen Magento Business Intelligence geïntegreerd. Dit geeft geavanceerde analytische rapporten waarin data gevisualiseerd wordt. Met deze analytische data kun je je onderneming beter sturen.

Automatische upsell / cross-sell

Het automatiseren van upsell/cross-sell is ook niet mogelijk. Verder ontbreken er een native B2B functionaliteiten aan het platform, waardoor je hierin ook een stuk beperkt wordt. 

Magento Commerce

De Commerce editie van Magento 2 is de betaalde variant. Met deze licentie krijg je veel meer standaardfuncties meegeleverd dan bij de Open Source variant. Deze kant en klare functies kunnen aangepast worden en zijn te integreren met pakketen van derde partijen. Enkele functies die bij deze licentie meegeleverd worden:

Page builder

Bij Magento Commerce krijg je standaard een page builder meegeleverd. Met deze page builder kun je gemakkelijk website pagina’s bouwen. Het bouwen van websites wordt door dit drag en drop systeem makkelijk en efficiënt gemaakt. 

Content Staging & planning

Met deze functie kun je de wijzigingen die je aanbrengt op je pagina controleren en testen. Hierbij is de content nog niet direct online, dus je kunt het in een gecontroleerde omgeving testen. Als je content hebt die nog niet direct online mag, kun je dit in de planningstool inplannen. Deze tool zorgt er voor dat je content op het juiste moment online komt. 

Magento B2B:

Als je Magento 2 wilt gebruiken voor business to business, dan is de commerce versie voor jou. Magento B2B geeft je namelijk verschillende functies om je hierbij te halen. Denk hierbij aan de mogelijkheid om offertes aan te vragen, aankopen te doen op rekening en de quick order functie waarmee grote orders snel geplaatst kunnen worden.