Shopware Marketingtools

STANDAARD MEEGELEVERDE MARKETINGTOOLS

Shopware is gebruiksvriendelijk en makkelijk te gebruiken, en heeft ook nagedacht over de marketing van de webshop. Om de webshop zo goed mogelijk hier in te helpen heeft Shopware een aantal functies geïntegreerd. Zo wordt Shopware Professional en Professional Plus geleverd met een aantal marketingtools. Deze tools maken het leven van de marketeer gemakkelijker en helpen je om meer bereik, verkeer en conversies te genereren zodat je webshop extra succesvol wordt.
Shopware levert nu standaard de volgende marketing tools:

Customer & Product streams

Klanten zijn steeds meer opzoek naar unieke gepersonaliseerde ervaringen. Als webshop eigenaar is het dan ook belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Een persoonlijke benadering zorgt er voor dat klanten beter verbonden zijn met je merk en ze zijn ook sneller geneigd tot conversie over te gaan.  

Met de Customer Streams tool volg je eenvoudig het gedrag van de klanten. Dit maakt het mogelijk om de juiste producten en content te tonen die aansluiten bij de individuele klant. Hierbij kan er gesegmenteerd worden op basis van eerdere aankopen, specifieke klantgroepen of gerealiseerde omzet. 

Bij Product Streams wordt de klant juist gesegmenteerd op het shopgedrag. Op basis van dit gedrag krijgt de klant relevante producten te zien. Om dit te doen maak je in de backend productgroepen aan met behulp van criteria. Als producten aan deze criteria voldoen, komen ze direct in de productgroep. Als dit gedaan is, kan er een widget geplaatst worden op verschillende plekken. De klant krijgt in deze widget producten te zien die relevant zijn aan hem/haar. 

Digital Publishing

Deze tool zorgt er voor dat webshop eigenaren in staat zijn om makkelijk verschillende soorten visuele content te maken. Hiermee kunnen bijvoorbeeld banners maken met buttons, die direct te implementeren zijn in je Shopping Worlds pagina’s. Hierbij wordt er ook rekening gehouden met multilanguage webshops door middel van een geïntegreerde tool die teksten vertaald. 

Loyaltyprogramma en Abonnementen

Shopware geeft ook een tool voor het opstarten van een loyaltyprogramma. Met dit programma kan de klant punten sparen met iedere aankoop. Deze punten kunnen dan weer ingeleverd worden voor bijvoorbeeld kortingen. 

Verder biedt de tool nog de mogelijkheid tot abonnementen, om de klant wekelijks of maandelijks een product toe te sturen.

Advanced Promotion Suite

De Advanced Promotion Suite maakt het mogelijk om snel en effectief promotionele campagnes te maken, en deze direct in te zetten. Dit wordt gedaan met formats die gebaseerd zijn op succesvolle campagnes binnen de retail. De tool geeft verschillende mogelijkheden om acties in te stellen. Een voorbeeld hiervan is 1+1 aanbiedingen, waarbij je zelf voorwaarden en regels aan kunt toevoegen. Deze campagnes zijn ook eenvoudig vooruit te plannen op seizoenen of feestdagen zoals kerst en Black Friday.


Shopping Worlds en Storytelling

Deze tools gaan verder in op de groeiende behoefte naar gepersonaliseerde belevingen.  Met deze tools maak je makkelijk webpagina's die inspireren en een verhaal vertellen. 

Shopping Worlds zijn de pagina’s die je maakt met het drag & drop systeem. Hierbij is het mogelijk om afbeeldingen, video’s en tekst gecombineerd worden. 

De Storytelling feature zorgt ervoor dat deze paginas naadloos in elkaar overlopen, met uitgelichte producten die voor de klant relevant zijn. Deze producten kan de klant dan direct aan het winkelwagentje toevoegen. 

Shopware Store

Dit zijn de marketingtools die Shopware standaard meelevert bij de professional edities. Naast deze standaard tools zijn er nog enorm veel marketing tools beschikbaar in de Shopware Store. Denk hierbij aan plug-ins voor het installeren van de Facebook pixel, een koppeling met Instagram voor shoppable feeds.


Vragen? Koffie?