VUE Storefront

In 2015 werd de term PWA (progressive web apps) bedacht door twee engineers van Google Chrome die een oplossing zochten om het gat tussen responsive websites en apps te dichten. Vue Storefront is een van de beste PWA platformen voor e-commerce. Vue is modern en zorgt voor een snelle laadtijd, wat de gebruikerservaring enorm ten goede komt. Gebruikers kunnen offline hun bestelling starten en afmaken. De gebruiker ziet de shop als pictogram op hun startscherm. Zodra hij deze laadt, verschijnt de shop in een volledig scherm, met de look & feel van een app. 

Vue Storefront 

VueStorefront, origineel ontwikkeld in Polen door Divante, is een PWA oplossing die het mogelijk maakte om van een Magento 2 webshop een Progressive Web App te maken. Inmiddels is VueStorefront de meest gebruikte oplossing voor PWA webshop met koppelingen voor Magento 2, Shopware en WooCommerce.

Wat zijn de voordelen van Vue Storefront?

Conversie verhogend 

Laadtijden zijn verleden tijd, pagina’s worden direct geladen

Heeft geen moeite met grote bezoekersaantallen

Webshop en app zijn te bedienen via 1 systeem

Offline pagina's bekijken is mogelijk

Te gebruiken als app, zonder te downloaden

Vue wordt zeer goed beoordeeld door programmeurs

Geoptimaliseerd voor Magento 2 en Shopware

Te gebruiken als app, zonder te downloaden

PWA is vanuit een browser te installeren als een app. Je gebruiker ziet de shop als pictogram op het startscherm. Zodra hij deze laadt, verschijnt de shop in een volledig scherm, met de look & feel van een app. 

Gebruikers kunnen Offline pagina's bekijken 

Zodra de internetverbinding wegvalt bij een gebruiker, kan hij of zij gewoon doorgaan met bestellen en afrekenen. Dit werkt natuurlijk conversie verhogend!

Lakefields is Vue Storefront Partner

De enige manier om jouw als webshop eigenaar voorop te laten lopen is door zelf koploper te zijn! Vandaar dat LakeFields in 2018 direct is ingestapt bij VueStorefront als Core Partner. LakeFields was een van de 6 eerste bedrijven die actief deelnam aan seminars, hackatons en die mee programmeert aan de core van Vue Storefront.

LakeFields is VueStorefront Core Partner

Winnaar VueStorefront Marketplace Challenge

Eerst in Nederland met een volledige PWA webshop 

Ontwikkelaar Mollie Vue Storefront Checkout module

In 2017, tijdens Reacticon, kwamen de front-end ontwikkelaars Daan en Stef van Lakefields (toen nog Get.Noticed) voor het eerst in aanraking met PWA en VueStorefront. Als liefde op het eerste gezicht waren ze direct verkocht aan de mogelijkheden van VueStorefront en PWA. Het was voor ons dan ook logisch om ons aan te sluiten bij Divante en VueStorefront en mee te ontwikkelen aan de basis zoals deze momenteel te downloaden is!''In 2018 lanceerden we onze eerste VueStorefront / Magento 2 PWA webshop - www.majorrum.com - welke op Meet Magento New York werd bestempeld als Awesome Proof of Concept! Daarnaast won onze Daan de VueStorefront Marketplace Challenge met zijn eigen toevoeging aan VueStorefront de Improved Layered Navigation.''

Stef Geraets, Frontend - Developer